Andrian Grigorițchi, șef adjunct al Direcției Generale Arhitectură, Urbanism și Relații Funciare, șeful Direcției Funciare. Studii: master în Drept, Universitatea de Stat din Moldova; master în Administrare publică, Academia de Administrare Publică; absolvent al Institutului Național de Justiție.
- De cât timp lucrați în cadrul Direcției Generale Arhitectură, Urbanism și Relații Funciare?
- M-am angajat în cadrul Direcției Generale Arhitectură, Urbanism și Relații Funciare acum un an.
- Când și de ce ați decis să vă angajați la DGAURF?
- Am decis să mă angajez în cadrul Direcției Generale Arhitectură, Urbanism și Relații Funciare pentru a prelua noi responsabilități și a-mi utiliza experiența acumulată pentru noi provocări într-o Direcție fundamentală pentru municipiul Chișinău.
- Cum ați explica unei persoane din afara domeniului cu ce vă ocupați la serviciu?
- Sunt implicat în procesul de administrare a proprietății municipale, și anume terenuri. Perfectăm proiectele de decizii, dispoziții ce țin de relațiile funciare – privatizare, superficii, locațiune. Nu în ultimul rând, ținem Cadastrul funciar, evidența plăților pentru utilizarea terenurilor și utilizarea terenurilor municipale conform destinației.
- Cu ce proiecte realizate vă mândriți cel mai mult?
- Începând cu anul 2020, după o lungă perioadă de timp, au fost inițiate procesele publice privind adjudecarea sau licitațiile funciare, la care pot participa toți doritorii.
- Care este locul dumneavoastră de suflet din Chișinău?
- Chișinăul este orașul sau locul meu de suflet.
- Descrieți un lucru pe care, dacă ați avea posibilitatea, l-ați schimba în Chișinău.
- Consider că orice oraș este mai frumos când are mai multe zone verzi. De aceea, aș prefera ca în acest oraș să mai fie o zonă verde, care să aibă o infrastrucură bine dezvoltată, să aibă și un spațiu acvatic, terenuri de joacă, de plimbări, alei bine iluminate.
Stimați cetățeni, după cum știți, Direcția Generală Arhitectură, Urbanism și Relații Funciare se află în proces de elaborare a unor proiecte strategice privind dezvoltarea municipiului Chișinău: Planul Urbanistic General (PUG), Planul Urbanistic Zonal (PUZ) Centru (Nucleul Istoric), Planul de Amenajare a Teritoriului (PAT) municipiului Chișinău și altele. Echipa DGAURF muncește de mai de un an pentru a asigura realizarea tuturor proiectelor la cel mai înalt nivel. Am decis să vă prezentăm specialiștii din cadrul DGAURF printr-o serie de interviuri scurte, în care veți afla cine sunt și ce fac membrii echipei noastre, dar și ce ar vrea să schimbe în capitală.