Pe parcursul a două zile, au fost organizate ateliere de lucru cu echipa de implementare alcătuită din trei asociații, care cuprinde experți din Republica Moldova și România.
La discuții au participat reprezentanți ai Direcției generale arhitectură, urbanism și relații funciare, reprezentanți ai IMP „CHIȘINĂUPROIECT", membri ai AO „Asociația Națională a Tinerilor Istorici din Moldova” și AO „Centrul de Urbanism”.
În cadrul atelierelor, au fost abordate teme esențiale pentru proiect, iar experții au definit conceptele cheie și au împărtășit experiențe și practici relevante.
De asemenea, specialiștii au analizat atât etapele, cât și metodele de implementare în cadrul proiectului, contribuind astfel la o înțelegere mai amplă a Planului de referință istorico-arhitectural.
La fel, s-a discutat despre Patrimoniul construit al Nucleului istoric al Chișinăului, inclusiv cercetarea și investigațiile de teren în cadrul Planului de referință istorico-arhitectural. A fost abordat și procesul practic al investigațiilor, împreună cu colectarea și sistematizarea datelor pentru dezvoltarea Planului de referință.
Elaborarea și aprobarea Planului de referință istorico-arhitectural și proiectului zonelor de protecție a Nucleului istoric al Chișinăului va sta la baza elaborării/actualizării tuturor categoriilor documentațiilor de urbanism pentru orașul Chișinău și va crea premize pentru o valorificare durabilă a patrimoniului cultural imobil.
Acest plan este necesar nu numai pentru elaborarea Planului Urbanistic Zonal Centru, dar și pentru elaborarea Planului Urbanistic General al orașului Chișinău.
Ar putea fi o imagine cu 2 persoane